-

Fånga en sommar


Molly Sandén, besök hennes blogg här.

Moltas tog en mus!


Jag satt på toa och såg när Moltas gick in i badrummet. En "leksaksmus" låg i hörnet. Jag tyckte att den såg ovanligt verklig. Jag fattade att det var en riktig mus när Moltas tog tassen på den och den började pipa. Jag fick panik. Där satt jag på toa och visste inte var jag skulle ta mej till. Jag rusade ut i högsta fart och ringde pappa så fort jag hade dragit upp byxorna. Han sa att jag skulle stänga toalettdörren så Moltas fick äta upp musen där inne. Efter Moltas hade varit instängd några på sekunder så började han jama som bara den. 

Jag såg han skuggor vid dörren och tänkte att han kanske hade ätit upp musen. Moltas fick gå ut från badrummet. När mamma och pappa kom hem så hörde jag att de sa att musen fanns i hallen. Jag rusade ner och greppade kameran. Jag tog några bilder medans mamma sa "Nej, usch! Ta bort den, ta bort den sa jag". Hon tyckte att det var så hemskt så att hon bosatte sig i gästrummet för några minuter. Jag fortsatte att fotografera för jag vågade inte hasa ut den. Moltas lekte för fullt med den och musen skuttade framför honom. Pappa kom in och hasade ut musen med en tidning.
 
Jag gick ut och såg buskarna prassla för fullt och förstod att jakten fortsatte. Han ger inte upp, trots att han var rätt så usel på att fånga den. Thihi. 

Själva mördarscenen tror jag skedde bakom mammas bil, men jag har ännu inte sakt det till henne. Stackars mus. Förmodligen sista gången Moltas tar in en mus i badrummet, han hatar att vara inlåst där. Förut när vi var i USA så blev Moltas dålig och fick gå med en såndär tratt helt själv i det lilla badrummet i en vecka. Det var bra att han var där för han fick nämligen inte vara ute.

Jansson i Kroatien

"Tafsa inte på min bil!"


Rubriken var det första farfar sa när vi kom dit. Han har definitivt humorn kvar. :)
Ulla kom och mötte oss när vi kom med bilen, lika glad som alltid.

Isabell hade gått upp några hekton och de kallar henne nu för knubbsäl. :) Hon skrattade väldigt ofta vilket var roligt. :)

Min Farfar har blivit gammelfarfar! Här håller han i Isabell.
Min stolta bror Thomas och hans dotter Isabell.

Jag fick också hålla i Isabell. ^^

Här är stolta mamma Mia. :D

Glad-Ledsen- Tummen upp-Glad-Janssons!

Vi åt smörgåstårta, sallad, jordgubbar och fika. Mumsiledumsi! (:

Och Buster från man ju självklart inte glömma! Hunden som slickar en på benen
och händerna.

Det är farfars voffsing!

Ledtråd: titta åt höger!


De har alltid de godaste hallonen!

Jag fick ett sött smyckeskrin som var en speldosa! :D <3
FÖDELSEDAGSBARNET! :D <3

Imorgon kommer Estelle! :D



Från Vänster: Frida (jag) och Estelle. SMÅ SMÅTTINGAR PÅ KOLMÅRDEN!

Numret som kostar dig skjortan!


Detta företag ringer till massor av folk, om du svarar så kommer du inte bli glad när du ser telefonräkningen. Numret är registrerat som ett betalnummer fast ägarna till detta företag utnyttjar telefonin och försöker lura folk på pengar. Ett betalnummer ringer/svarar du till när du vill köpa någonting via telefonen, samtalet kostar lika mycket som varan som du vill köpa.

När man ser att man har fått ett missat samtal så ringer man ju vanligtvis upp, men detta ynka samtal kommer kosta dig hundralappar, ring aldrig tillbaka till ett nummer som du inte känner till, sök på eniro först!

Om ni vill se bevis så sök på 0914521870 på google.se.

Detta nummer har ringt till mig men med en ofantlig tur så har jag inte hunnit svara. Det är vanligt att de ringer dig dagligen. Informera alla om detta. Företag informerar sina anställda. De som inte vet något om detta får lurarna att kunna fortsätta. Det  finns en mängd av dessa företag så var försiktig.

Kram Frida

Båtbilder och en lite rikare fridus


Där är dendär vita chokladen som jag har pratat om! Favoriten, 45:- på lanthandeln på Dalarö.

Mumsi


Stenarna var helt varma när solen hade lyst på dom hela dan!

Jag testade kameran lite.  :) Tydligen så har den lite svårt att fokusera.


Vi åkte hem idag. Jag har varit med Sarah, Anna och Linn. Vi körde den roligaste leken någonsin i deras pool, en ny typ av staffet. Mamma berättade att hon hörde mig skrika, haha, det är ett par hundra meter det! Bör sänka ljudvolymen ett slag! :) Jag har fått min cross såld idag. Kände att jag inte skulle åka på den. Man får tydligen inte köra den på allmänna platser, så liksom vad är då meningen att jag ska äga den? Aja, har iaf fått en slant, än så länge så har jag ingen aning om vad jag ska göra med pengarna.

Sov sött / F
rida

Nu sticker vi ut med båten!

2 nätter högst. Väderprognos: Soligt väder = jag kommer brassa!

Jävla såsjävel!

Igår vid middagen tog jag fram en sås som jag förut gillade. Mamma bad mig kolla på bäst före-datumet och det var den 22/7 så det var ju lugnt. Jag åt av såsen men inte mamma eller pappa. Efter middagen började jag att må illa. När jag låg i sängen för att försöka sova så spydde jag. Det bara kom så himla fort.

En av mina största rädslor är att spy, trots att det är skönt efteråt när man mår bättre. Men den där obehagliga känslan när det kommer ur munnen och eftersmaken är helt klart värst av allt! Idag har jag mått lite bättre, just nu mår jag bra. Det har sina upp och nergångar. När man har spytt upp någonting och sedan så äta det igen så faller tanken tillbaka då man spydde. Dagens värsta: att spy!
 
Ps.Ursäkta språket. Inte alls likt mig, eller hur? Men ja ville göra det till en kul grej, ja menar, hur ofta svär jag? :D

Marsvin, nej hamstrar är gulliga!



När jag kom hem gick Sarah och jag till Julia och Evelyn och badade vid Kroksplan. Kallt och läskigt med all tång, men det roliga övervägde allt! De har ett gulligt Marsvin , fel av mig, hamster! eller hur? :) Grymt söt!

Centrumbyggen




Igår så sa jag att jag kanske skulle följa med till pappas jobb, vilket jag faktiskt gjorde. Detta är pappas företag Centrumbyggen. :) För att gå in på deras hemsida så klickar du här.
Först åkte vi till Duvnäs gård. 5 våningar och en hiss och det var en privatbostad! Wow! Sedan åkte vi till kontoret. När pappa hade läst mailen och när vi hade pratat lite med Kikki och hennes barnbarn så åkte vi till Nacka Forum.

Vi gick in på Banf Olofsen och kollade läget med tv:n som vi ska ha nere i gästrummet. Efter det gick vi och letade upp ett plastskydd till skärmen till min iPhone. Efter det åt vi lunch, Nacho De Luxe Grande! Nån ny. Sedan köpte vi en CD/DVD-penna som gör så att bläcket fastnar på CD:n eller DVD:n. Påtal om DVD, nu på kvällen så ska vi se på Patrik 1,5. Jag har sett den men inte mamma och pappa. FNISS! 

Kramis!

Hemma i Sverige!

Ja, jag vill bara informera er om att jag är hemma i Sverige nu. :) Borta bra men hemma bäst. ;) Trots att det bara var en vecka. Imorgon ska jag svara på kommentarerna och kanske följa med pappa till jobbet. Ja har inte riktigt bestämt mig... :/

Venedig

Nu är vi i Venedig och har de gött på en liten krog. Vi har gått runt i staden och kollat, eftersom att det inte finns några bilar. Vi har haft en jättebra dag. Jag har köpt ett ritblock, penna och sudd. Jag tänkte nämnligen skissa lite på en ny design till bloggen. Denna design kommer jag jobba på under en längre tid jämfört med mina tidigare designer. Jag vill bli riktigt nöjd denna gång. Designen kommer att innehålla massor av splitternya bilder från denna resa. Den kommer bli så bra så! Jiha! :) Ps. När jag kommer hem ska jag göra ett stort repotage av hela resan. ^^

Den kommer

Åskan kommer, åskan kommer! Panik! Panik! Fly!

Partyligan på Jadera

Igår var vi ju och åkte båt ut till öarna. Båten stannade på en station till. Plötsligt så förvandlades den neutrala turen till en grisfest. Det kom på ett svenskt gäng på 64 pers som var igång dygnet runt. Herregud vilka sjuka människor vi hade hamnat bland. Gruppen bestod av två busschaufförer och andra svenskar. Alltså så hade "partyligan" åkt buss hela vägen från Sverige till Kroatien. Ena busschauffören var den som fick alla att skratta tills de grät, den andra chauffören var en gubbe som inte verkade förstå någonting och som klappade i otakt. Busschaufförerna var helt olika. Den GALNA busschauffören kom fler gånger upp med två karaffer fulla med vitt och rött vin. Han sa att han inte var full, men oj vad han hade fel! Hah, en full busschaufför. Fast han var trevlig, rolig och hade kontroll även när han var full. Hela båten förvandlades till ett enda stort party med helt crazade människor. Emellan där satt jag helt tyst och läste min bok. Jag ville inte bli galen (så som jag brukar) bland alla dom. Haha! Jag hängde med lite iaf. - Aj aj aj ajå, sjöng han med dragspelet. Efter kom vi: Aj aj aj ajå. Och så höll vi på flera timmar. :) Vilka sjuka människor hade vi hamnat bland? tänkte jag. Fulla dygnet runt?

Jadera

Just nu så står vi och väntar på att få bli påsläppta på båten Jadera. Vi ska åka ut bland öarna. :) Vi ska bada, äta och sola. Det går vita gäss så jag hoppas att jag inte blir sjösjuk och blir orolig för att det gungar så mycket. ?! :S

Simple Red

Jag sitter här på en resturang som heter Hemmingway och dricker en drink som heter Simple Red. Vi har det jättebra här i Kroatien. Vi är i staden Opatija och det verkar vara en lite mer exclusiv del av Kroatien. Idag så skulle vi ha åkt ut i en skärgardsbåt men det åskade imorse så vi kommer att åka imorgon istället. På fredag så ska vi åka över till Venedig i Italien. Jag vill åka i en gondol, en slags båt som bara har en stor åra. :) I Venedig finns det ingen biltrafik, man går över broarna eller åker i båtar. Har ni varit i Venedig eller någon annanstans i Italien? Jag har fått ett par mosqitobett, det är en slags mygga som finns här. Jag tycker att myggbetten kliar längre än de myggbetten man får Sverige. Har ni bra väder i Sverige? Å va äckligt! Jag hittade nyss en mygga i min drink när jag drack, nu vill jag inte dricka mer! Ps. Bilderna kommer när jag är hemma i Sverige för jag skriver från min iPhone så jag kan inte publicera bilder. Puss

Kroatien

Nu är vi i Kroatien, vi har det jättebra. Imorgon ska vi sola järnet!

Nu åker jag till kroatien

Ja, helt oväntat va? Jag är på Arlanda nu. Jag kommer hem om en vecka. Kanske slänger in något inlägg, jag får se. Ha det så bra undertiden! :D Puss och kram/ Frida

Jag är överlycklig!

Jag har lyckats bränna en DVD, och den fungerar på tv:n. Gissa om jag blev glad. Jag sprang och berättade för mamma och pappa, thihi. :D Nu kör jag på alla filmer som bara går! FIlmtittande på g!

"Jag tycker du är så vacker!"

Jag gick i Haninge Centrum. Där går man förbi människor hela tiden, men just när jag hade gått förbi en person så hörde jag lite mummel bakom mig. Jag stannade upp och gav mitt vanliga "Va?". Där stod en äldre man, han sa att han tyckte jag var så vacker. Jag har aldrig hört en liknande kommentar om mitt utseende från en helt främmande person. Jag blev häpen men fick ur mig ett "Tack".

Jag tog först detta som en liten kul grej, en gubbe sa ju att jag var vacker! Sedan så sa mamma: Det spelar ingen roll vem det än kommer ifrån, ta det som en komplimang.

Nu låter den mer än vanligt, hoppas vi inte har förstört något!


Och dessutom så är ingen i familjen någon vidare expert på datorer. Under kvällen har vi försökt sätta in en DVD-brännare i min hårddisk, men icke sa nicke, vi hittar inte alla sladdarna. I bruksanvisningen står det massor med konstiga ord som jag aldrig har hört, easy? Imorgon så åker pappa med DVD-brännaren till Kjell och Company för att få lite hjälp. Trots allt så är datorn ett mysterium, hur kan alla mini-sladdar och ömtåliga material göra att den fungerar?

Läskig simsgubbe!


Jag är rädd. Denna sims är ondskefull, ondskefull sa jag ondskefull! Kolla bara hur han ler när han planerar hur han ska lura offret till vänster om honom!
RSS 2.0