Ciao!

Italienresan är i full gång! Vi har det bääst! ;) Jag har fotat de fina bergen så det blir en självklar uppdatering när jag kommer hem! Just nu sitter jag vid en skruttig gammal dator där skärmen ser ut att komma från stenåldern! Nej nu ska jag inte klaga, är glad att det fungerar att blogga härifrån.
Antar att jag inte får spara bilder på datorn här, men klicka här så får ni se en bild på bergen i "vår" by  Courmayeur. Världens krångligaste namn, jag vet!

Ps. Jag kopierade in varenda
åäö i det här inlägget, haha!

Hoppas ni m
år lika bra som jag gör! :)

Hejdå på ett tag!

Sitter just nu på flyget som avgår 13:45. Tidsoptimist som jag är så har jag inte förberett några inlägg för veckan men arkivet räcker till gott och väl! Man hittar faktiskt en del konstiga grejer om man kollar där... Framföralt knäppa bilder på mig. Men det bjuder jag på! Ha en underbar vecka! Det kommer jag ha! Jag ska äta så mycket pasta jag bara orkar!

Filmtajm


Dags för film, har du sett den? Är den bra/dåligt? Återstår för mig att se....

Börjar lovet med:

CHOKLAD! Dock inte denna, utan Marabou Sensation (Mmm...) sorterna, Caramel Crisp, Hallon och Walnöt.. Säger som Maria Montazami: MÖMS!
Imorgon bär det av till Italien. Har packat det mesta, det är varma mjukiskläder som gäller! Gillar faktiskt att flyga, tycker det är lite mysigt. Förutom de trånga platserna man får ibland. En gång åt jag först den värsta flygmaten påvägen till resmålet, och den bästa hem! Så det kan ju faktiskt bli bra. Men den bästa flygresan var nog endå den till USA då vi hade tv i stolryggarna framför oss! Gillar du att flyga?

Vinter försvinn!


Tänk när man kan stå på samma ställe på sommaren och blicka ut över det blåa vattnet. Då är det inte tyst och lugnt. Där åker båtar och några hundra meter bort är alla stränderna proppfulla. Speciellt "Hawaiistranden". Där kan man köpa glass. Ojj vad jag längtar till varmare tider än -25 grader! Dock ska jag på skidresa till Italien under sportlovet, men det är liksom en annan sak. ^^

Ikväll har jag bara tagit det lugnt. Behövde det.
Att ta vara på tiden är inte bara att utnyttja den till fullo.
Ta hand om er!

Nu börjar jag komma någon vart


Eller inte!!!! Mycket kvar av förberedelserna i NP, Biologi...

Lillördag

Onsdagen i skolan var bra. Vi har börjat öva inför NP i biologi, och fick hundratals av frågor. Nu blir det att plugga stenhårt fram till 19 mars då! På idrotten var det konditionsträning, vilket gick otroligt bra. Imorgon blir det boxning. Annars har jag fått undan lite plugg och har nu inget som behöver vara klart inom de närmsta veckorna, bara lite "småplugg". Skönt!
Därför kommer jag se på Big brother ikväll och ta det lugnt. Har du sett det? Har tydligen blivit en väldans succé...

Dagens -  Vit kofta med små volanger, svarta jeans, färgglatt halsband och hängande pärlörhängen.

Sanningen bakom pälsbollsmössan

Efter ha läst om pälsbollsmössans mörka sanning mår jag illa!
Att blårävar inte får slaktas i Sverige gör att de slaktar djuren i Finland, Norge och Kina istället. Hemsk genväg!
De tränger in elstavar i både analen och munnen för att ta död på dem. Och denna mössa, med djurplågeri som bakgrund, är den största trenden just nu... Visst det är snyggt, men är det värt ett djurs död?
Klicka här för att läsa mer.




Flörtisen själv


Efter en lång skoldag kan man bli så glad av sin lilla (?) gosiga katt! Han går faktiskt på bantning...

Time to go

Måndagskul efter plugget

Söndagskväll


"Kan innehålla spår av vitaminer och mineraler" står det på min tröja, ovanför ett par chokladbollar.
Efter dansen taggar jag nu ner lite med en dusch, solsidan och chips! Njut nu de sista timmarna av helgen.

Förresten, jag åkte långfärdsskridskor för första gången idag. Det var kul! Fast höjdpunkten var ju brunchen efteråt ^^,
Dagens låt: Funhouse - Pink

We have a long way to go

Den meningen säger mig mycket. En låt som jag dansat till börjar så (minnen).. Sen påminner det mig också om livets väg. Tänk vad mycket man har framför sig! Allt jag vill göra, uppnå och uppleva! Det känns som jag levt i en evighet, och jag är endå bara 15 år.
Livet ska inte vara lätt. Det är alla svåra stunder som gör oss till dem vi är, annars skulle vi aldrig lära oss något. Tänk vad tråkigt det vore om allt vore så simpelt, om man redan kunde allt. Nej, tummen upp för det krångliga!

Från botten till toppen


Dagen började dåligt. Mitt huvud var tungt som bly och jag var seg och gnällig. Satt bara här och degade. Sedan tog jag mig i kragen och sprang på årets första joggingrunda. Med lite musik i öronen och en kondition som faktiskt hållt sig ganska bra så blev jag gladare. Nu är huvudvärken borta och jag går runt och sjunger för mig själv. Nuduschd och fräsch är jag också (efter en halvtimmes lång dusch ^^,)... Vad livet känns bra ibland!

Meningsfull text

Tumblr_lgtybc9fdt1qgd2zzo1_500_large

Lite sådär galen längtan till sommaren:

Gör det bästa av situationen

Img_1859_large

Kungsberget ♥


(Ursäkta för den svarta linjen.. Får inte bort den :/)

Idag var det dags för det årliga resan till Kungsberget med alla klasskompisar och andra elever! Bussresan är på sätt och vis höjdpunkten. Onyttigheter, sjuka skämt som man viker sig dubbel av utan anledning och mysig gemenskap. Man lär känna varandra mycket närmare vid sådana här äventyr, jag älskar det! Oskar L var ett stort fan av Christer Sjögren när han var barn... Påtal om ingenting.... XD
Varför gör man "den stora klassresan" i nian istället för i de tidiga åren? Det borde ju vara bättre för då känner man varandra och växer ihop. Jag känner i alla fall inte att jag känner min klass så väl. Hur är det med er?

Skidåkningen gick toppen!
Vi hörs när vi hörs!
Pussar

Ett brev till Kissie

Hej Kissie!
Jag antar att jag inte är den enda som har skrivit ett brev till dig för att visa mina känslor, men jag vill ändå göra ett tappert försök att tränga in i dina tankar.


Vem är du bakom den här bloggen? Du säger att Kissie bara är en påhittad person som har skapats för att provocera det svenska folket, men vad får du då alltifrån? När du sitter där framför datorn i flera timmar och skriver så måste väl någonting vara sant? Annars skulle du inte lägga ner så mycket tid på det. Då dyker frågan upp i mitt huvud, vem är du utan din blogg?


Du har plastikopererat både brösten och läpparna och det är endast ett fåtal svenskar som är så utseendefixerade som du. Förändringarna har du lagt ner tid på, och det är Alexandra Nilsson, inte bloggaren Kissie. Då är du ju inte bara den fiktiva personen längre, eller hur?!


Du säger att du har gjort det för ditt själv välmående. Men jag tycker att du kritiserar dig själv för mycket. Du har fått alla att tro att du är Kissie så pass mycket att du själv har gått på det. Du är inte Alexandra längre. Nu är du bloggaren som försöker följa idealet.

Du är osäker och dramatisk. Det måste vara otroligt jobbigt att följa dieter på barnmat och samtidigt träna och festa hårt. När jag läser din blogg ser jag inte dig som en lycklig person. Gjort är gjort, men gör något av ditt liv från och med nu!


Genom din provokation uppstår många konflikter. Snart kanske du inte har några vänner kvar. Eller har du det nu? Det verkar ju som att ingen har försökt få dig att bli mer jordnära, eller de har i alla fall inte lyckats. Du lever i din egen bubbla och skiter i alla andra, men hur roligt liv är det? Du har skapat dig ett hårt skal.

Sådana människor som dig skrämmer mig. Med dina konstiga och enligt mig, felaktiga värderingar får du människor att må dåligt. Du har blivit deras förebild, fast du nog är den värsta förebilden man kan ha. Dina teorier om att man är tjock när låren går ihop startade många unga tjejers redan förvirrade tankar. Jag tror inte du förstår vad du gör mot samhället. Varför gör du det? Kan du kopplas med en av de onda i barnböckerna? Jag förstår inte vad som är bloggens syfte. Ju mer pengar, desto mer plastikoperationer? Är det ditt mål? Är inte en blogg till för att både skriva av sig och nå ut till andra?

 

Hoppas jag fick dig att tänka till

En före detta läsare

Ps. Grattis på namnsdagen.

Glada jag

Hopp


Mjukisdress, check!


Som jag har letat efter en svart mjukisdress i velour. Äntligen är den min! Passade på att åka iväg till handen med Emma Larson när vi slutade tolv (!) idag. Hittade två superfina tröjor också. Plus att jag fick prova min nya plånbok, som förövrigt är bäst! Varför har jag aldrig skaffat en stor plånbok? Så mycket bättre, snabb att få upp med en smidig dragkedja och inget krångel med att få ner småmynt, sedlar, kvitton osv.

Kvällen:
- Cykla 40 min
- Duscha
- Plugga (Lite ... :P XD)
- Måla naglarna i ett nagellack från Frankrike, (från Felicia)
- Sitta vid datorn och bara kolla runt på bloggar, fb etc.

Ha en trevlig kväll!

Ps. Idag är jag mycket gladare. Sov mer än 9 timmar inatt. Det behövdes!

Skola

Samla kraft

Tumblr_lg7wlssway1qgbaiko1_250_large
Ibland känns allt så svårt och jobbigt trots att det egentligen är vardagliga rutiner. Den här kvällen är så. Jag är helt slut. Och det känns som att pausknappen är intryckt. Därför lyssnar jag på musik, tar det lugnt och gör absolut ingenting. Det är mitt slut på den här måndagen.

Jag badar isvak


Ja, det här kändes ju hjärtligt på alla hjärtans dag! Nej jag skojjar bara, det var faktiskt kul!
Det var ca 4 grader i vattnet och -15 i luften. Så det var faktiskt varmare i isvaken! Allra värst var det när man skulle springa till bastun. DÅ blev det kallt.
Men nu är jag en erfarenhet rikare, och jag är glad över att jag gjorde det. :)

Valentine's day


Det är alla hjärtans dag, inte alla lyckliga pars dag. Kom ihåg det! Kärlek är så mycket mer än förhållanden.

Nu var det dags igen

Är så peppad inför dansen. Samtidigt är det lite pirrigt med streeten, men det ska bli roligt endå!

Dans

Tumblr_lfrwvbawbw1qb5yico1_400_large
Yey! Idag börjar dansen! Det känns grymt härligt! Efter en makalöst god frukost har jag skrivit ett mejl till både SL och Haninge Kommun om att bussarna bör gå oftare ut hit. Det känns så bra när man gör någonting och inte bara går runt och klagar. Får se hur det blir.. Kanske ett till danspass/gympass i veckan om det går igenom. :)
Tänkte klämma in lite shopping idag också. Sen blir det dans i tre timmar. TAAAGGGAAA!!! <3

127 hours


Nu är det dags för film! Ha en bra kväll!

Fishing with my heart

Fina vinter


Passade på att ta en långpromenad med mamma i den fina vintersolen. Nu ska vi bada bastu, se på film och bara njuta av helgen! Hare gött!

Grönt är skönt


Lite coolt med en limegrön tröja i mörkret. Men oroa er inte, det är bara mina träningskläder!

Lördag


Godmorgon folket! Vaknade, nej blev faktiskt väckt nu. Sov nästan 10 timmar. Tror jag behövde det efter den här jobbiga veckan. Idag har jag absolut ingenting planerat. Jag får se vad jag hittar på. Är grymt sugen på att köpa ett par Acne jeans. Men först ska jag äta frukost!

We are all made of stars

Godnatt folket! Nu ska jag krypa ner i sängen och sova tills jag vaknar. Det är en frihet bara det.

Bilden kommer från som dessutom är en sajt med massor av inspirerande bilder.

Typ dog när jag såg den här bilden

Tumblr_lgfn4msnxi1qe4toio1_400_large
Härligt, eller hur?

Efterlängtade fredag

Tumblr_lgff4asxrl1qdbbywo1_500_large
Som vanligt så krestar alla tankar kring "Nej, men det gör inget, det är ju fredag". Den mest saknade fredagen på länge! På söndag börjar dansen igen, lite läskigt att prova på en ny grupp (streetdance), men det går säkert bra. Får väl ta att tänka som bildens budskap!

Hoppas allt är bra med er.
Kram Frida

Sov sött


Godnatt! Jag vet någon som kommer att sova gott inatt.. :P Men nu blir det först en cykeltur. Och nej, inte utomhus. På träningscykeln. Haha...
Tack för alla fina kommentarer om debattartikeln under, det gjorde min dag!

Varför är du så hård mot dig själv?

Här är debattartikeln som jag skrev på dagens Nationella Prov i svenska.
En sak som jag stör mig på är när ungdomar i min ålder säger ”Jag kan inte gå ut genom dörren utan smink eftersom det är så höga krav från samhället”.
Jag skulle vilja ruska om dem och säga ”Det är inte samhället det är fel på, det är du som har svag självkänsla”.

Visst, media visar ständigt ”det perfekta idealet” i sina reklamer, men det är bara för att de vill sälja sina produkter. När du står där och kollar på den smala bikinimodellen på bilden vid busshållplatsen är det du själv som väljer vad du ska känna. Kanske tänker du ”Vad snygg hon är, och jag är så ful. Jag måste gå ner i vikt”. Då har du börjat gå på vägen som leder till tvång, komplex och krav.
Allt beror på din inställning. Det är du som väljer hur du ska påverkas av kvinnan på bilden.

Vi tillåter inte oss själva att vara annorlunda och sticka ut. De överviktiga mår dåligt och de med ätstörningar också. Vi har skapat en fantasivärld som är omöjlig att uppfylla, för ingen är felfri. Tänk var tråkigt och ointressant det vore om alla såg ut som hon på bilden. Då skulle ju ingen ha något att sträva efter.

Jag tror att många tänker ”Om jag blir smal så blir jag lyckligare”. Varför tänka så? Varför skulle en person med det perfekta idealet ha ett bättre liv?
Jo, för att hon får uppmärksamhet.
Jag kan garantera dig en sak. Om man har en kropp som man är nöjd med så mår man bra över det och det märker umgänget. Då spelar det ingen roll om du är överviktig, smal, kort eller lång för du har karisma.
Likaväl syns det om du inte trivs med den du är. Strunta bara i att jämföra dig med andra. Du kan inte få vännens kropp. Vi är skapta med en viss kroppsbyggnad, sedan kan vi påverka den till en viss del.

Varför inte utgå från dig själv och se till att du blir nöjd? Jag har stött på många människor som inte har den formen som många anser vara fulländad och de är precis lika lyckliga ändå. Min danslärare Sanna är en av dem. Hon är inte slimmad, men trots det så är hon den som sticker ut från mängden.
Allt kretsar inte kring utseende, även om det känns så ibland. Sanna har karisma och hon är sig själv. Hon är den som lyser på alla bilder hon är med i, även fast det är betydligt smalare och enligt vår värld ”snyggare” personer runtomkring. Åskådarens ögon riktas mot henne direkt oavsett om hon dansar, talar eller finns med i ett foto. Utan att ens ha pratat med Sanna om det här så är jag säker på att hennes synsätt är att hon ska vara nöjd med sin kropp. Hon jämför sig inte med andra. Jag ser upp till folk som Sanna. Man kan lära sig mycket av andra människor.

Om du har utstrålning bryr sig inte de i din omgivning om hur du ser ut. När du visar att du är säker i dig själv så uppfattas du också som snyggare.
Den glädje vi sprider förstörs när vi är nojiga över vårt utseende. Karisma är verkligen någonting som kan ändra uppfattningen helt om en person. Det är så bra att ha det.

Förut var jag själv den som mådde dåligt över att jag inte var perfekt. Nu har jag istället börjat ha mig själv som utgångspunkt. Det fungerar betydligt bättre. Jag tänker även på att ingen är perfekt. Mitt mål är att bli nöjd med min kropp och sluta jämföra och påverkas av andra.

Då handlar det inte bara om att träna och äta rätt, utan även att lära sig acceptera sin spegelbild. Man ser ut som man gör.

Lyft fram det som är bra istället för att tillbringa en kvart med att täcka över den där knallröda finnen som du ändå inte lyckas dölja. Låt inte dina komplex påverka din vardag. Lev livet trots att den enormt irriterande och stora blemman sitter mitt i pannan.

 

Så nu, stå inte och säg att det är samhället som är vrickat när det är vi som individer. Tänk på alla krav du ställer dig. Är det inte jobbigt? Tar det inte mycket energi? Släng allt över axeln och börja vara den du egentligen är.
Lär dig vara självsäker även fast du är osminkad och bär mjukisbyxor. 
Det är en styrka att gilla sitt naturliga jag och vara stolt över det.
Och för en gångs skull, förtryck inte andra bara för att du är missnöjd med dig själv. Jag tror främst vi tjejer är experter på det, men sanningen är att det varken ger oss själva eller personen vi trakasserar någonting positivt.
Störs du inte av människor som ger dig nedlåtande blickar?
De som dömer mig efter mitt utseende är i alla fall inga jag vill vara vän med.
Behandla andra som du själv vill bli behandlad och ta hand om din själ och din kropp. Det är bland det dyrbaraste du har.

Vad tyckte du om min text? Kommentera gärna.

Torsdag


Senaste dygnet har varit helt sjukt på alla tänkbara sätt. Sömnbrist och ett nationellt prov går inte riktigt ihop. Men trots 5 timmars sömn så gick det super. Fattar fortfarande inte hur jag fungerar. Jag har inte varit trött på hela dagen och jag känner till och med för att städa mitt rum. Det är under! Aja, bra är det i alla fall. Tänkte slänga in uppgiften från NP också, kan kanske vara intressant att läsa?
Men innan det ska jag passa på att utnyttja min glädje genom att dammsuga/dansa till någon schysst spellista på Spotify. Livet leker!

Ett bra minne


Ser tillbaka på gamla bilder. Efter en bra dag i skolan är man värd lite lugn och ro! Sen blir det plugg, träning och ny nagelfärg. En vanlig vardag helt enkelt. Imorgon är det andra nationella provet i Svenska. Jag är lite nervös redan nu, vi får nämligen inte reda på vad vi ska skriva om förrän vi kommer till skolan! Annars då... Jo det är väl bra med mig. :)

10 stjärnor


Jag har precis tonat mitt hår mörkare.
Jag har aldrig varit väldigt nogrann. En perfektionist. Det har sina för- och nackdelar.
Just nu är jag väldigt glad.
Kanske för att jag ska äta en semla från Älvsjö Bageri? ^^
Jag ska gå naturvetenskaplig linje och mitt förstahandsval är Fria i Haninge.
Jag kollar alltid under sängen innan jag går jag lägger mig.
De senaste månaderna har jag börjat tycka att det är kul att fotografera.
Jag avskyr färgen orange och har inte ett enda plagg i den färgen.
Min favoritparfym är Tommy Girl.

Ibland hittar man en dikt som är så otroligt rätt.

I'm not afraid of heights,
I'm afraid of falling.
I'm not scared of the dark,
I'm scared of whats in it.
I'm not afraid to love...
...I'm afraid of not being loved back

Lycka


Just nu är jag väldigt glad. Jag mår bra, tränar, äter, umgås med vänner och plugget går bra. Samtidigt lyckas jag klämma in lugna stunder, så som ikväll. Jag kom hem kvart i åtta, ändå har jag hunnit måla naglarna, slappa och duscha. Nu ska jag läsa min nya Frida-tidning. Ett perfekt avslut på en lång och intensiv dag!
RSS 2.0