Full rulle

Puh vilken vecka! Jag börjar med att skriva om helgen. På fredagen var det fest på stranden och det var rekordmycket folk, kanske omkring 60 pers! Riktigt trevligt. På lördagen åkte jag till Felicia och mötte upp hennes kompis Julia. Spänningsfullt letade vi upp gatuadressen Jägargatan 5 på Södermalm. Där skulle nämligen Felicia vara modell för långklänningar och gå på catwalk! Det var häftigt att vara med på ett sådant evenemang och Felicia var så himla modig!
På söndagen åkte jag till Linn och vi lagade lunch i åskans buller och satt inomhus och snackade i regnet. Sedan var det dags för skolan dagen efter. Denna vecka har varit ganska kämpig, men i alla fall lite lättare än förra veckan. Det svåra är att jag inte kan somna för att jag är så uppjagad, det är så enormt störande! Blir liksom som en ond cirkel på man börjar tänka att man inte kan somna och att klockan tickar. Känner du igen dig? Har du några tips på vad du brukar göra för att somna?

Har även provat på en kampsportsliknande sport här i Dalaröhallen. Inte riktigt min grej att slå ut i luften i typ en timme, lite för monotomt för min smak, men det var kul att få prova på något nytt.
Imorgon är det fredag och då ska jag på avskedsfest av Julia efter skolan. Hon ska nämligen jobba som aupair i Skottland i 9 månader. På lördag är det fototräff i Stockholm och jag ska dit. Sedan börjar dansen på söndag, taggad!
Annars är jag just nu ett stort fan av Robinson. Jag har nämligen klippt mig hos Mirre, så jag vill ju att hon kommer till finalen. Vem hejar ni Robinsontittare på?
Ps. Tänkte att det passade in med några lugna bilder jag har tagit den senaste veckan, med tanke på all ny information om min vardag nu. Men det är så roligt när det händer en del i livet tycker jag!


Freeedag!

F
Riktigt dålig dag igår, var trött och negativ tll typ allt. Men idag mår jag mycket bättre och är utvilad!
 

Life is great!


Dags att börja bege sig mot skolan. Imorse han jag till och med jogga, lycka!
 

Förberedd och redo

Nyköpta converse från England, ny skolväska och nytt skal till mobilen. Jag är redo för en till termin nu.
Idag har övningskört med mamma i en timme. Det var första gången och det var riktigt häftigt! Annars har vi suttit i solen och ätit hamburgare. Hallon och mjölk blev dagens mellis, än så länge visar sommaren att den är kvar. Så håll kvar sommarkänslorna nu även om ni börjar jobba eller plugga!

Sommarlugnet håller i sig

Har varit med Felicia i Rålandsåsparkens bio och myst under kvällen! Vi satt mest och snackade och kollade inte så mycket på "Sagan om ringen". Det hela avslutades med Risifriutti från ICA med Sommarflirt. Nu är jag riktigt glad och nöjd med det här sommarlovet. Imorgon ska jag bara njuuta av de sista timmarna innan man är fast i skolbänken.

Hembakat är godast!

Sitter och äter kladdkaka med Emma som vi har gjort. Idag har vi gått runt i Kista, sett på film i den första 5D-biografen i Sverige och haft allmänt himla roligt!
 

Musik spelas mitt i ingenstans

Står och väntar på bussen precis vid det ödesdigra industiområdet i Haninge. Hör värsta musiken och undrar varifrån den kommer.
Här är det himla soligt, kan inte klaga!
Idag har jag varit i stan och mött min kompis Vendela (från dansen). Vi har inte setts på över ett år så vi hade en del att prata om. Vi åt på Vapiano och strosade sedan runt i Gamla stan. Vi köpte chokladpraliner och satte oss vid Skeppsbron och kollade på utsikten, riktig sommarfeeling!
Detta hade jag på mig idag, favoritskorna i jeanstyg och en somrig klänning.

Lugn och ro i solstolen

Dags för att gå ut i solen och njuta av värmen! Har på mig ett strandplagg från Kenya. Som ett tunt tyg. Perfekt för stranden eller att mysa i hemma i sådan här värme.

Fullt tempo!

Påväg in mot stan för att träffa några från Protus och ha en trevlig dag i solen. Jag förstår inte varför jag valde jeans!

Dags för en springtur!

Inleder dagen med en springtur, det var ett tag sedan! Nu när det är så pass varmt så är det betydligt svårare att pressa sig själv till max, men idag är morgonen lite svalare. Taggad!

London med min vän Emma


Tidigt i våras bokade jag och min vän Emma en resa till London. Veckan innan OS var det dags! Vi var fulla av förväntan båda två. Det var riktigt roligt att resa utan någon vuxen. Det gick förvånansvärt smidigt. Direkt när vi kom upp till gatan för att leta efter vårt hotell kom det fram en man och frågade om vi behövde hjälp. Det måste vara den bästa starten på resan.

Vi shoppade varje dag! Här är vi inne på Topshop och det var första kvällen. Vi var ute och njöt av modet enda till åtta på kvällen. Inne på Topshop fanns 3-4 våningar och var och en hade enskilda stilar. Mitt i allt låg ett café.

Klänningarna blåste inne i butiken.
Madame Tussauds är ett måste med alla vaxdockor.

Vissa var väldigt lika kändisarna, medan t.ex. Zac Efron var sig olik.

De visade hemska dödstekniker. Denna tillämpades på 1700-talet och bröt varje ben i offrets kropp!

Jeffrey Campbell-skorna var slående unika. Hur kan man gå utan klack?!
En kväll åt vi middag precis vid Tower Bridge, på restaurangen Dim T.
När vi satt där och njöt av middagen kom flera helikoptrar. Det var en övning inför OS-invigningen.

Emma köpte ett paraply med den brittiska flaggan på, det gick sönder vid första användningen haha! Väldigt komiskt. Efter restaurangbesöket gick vi längs Tower Bridge.

Otroligt goda cupcakes såldes mitt inne i Topshop

Vi var inne i en M&M butik, en av de fyra i världen. Det fanns till och med örhängen med M&M-märket. Butiken var 4 våningar. Vi fastnade vid lösviktsgodiset.
London är så pass stort så vi valde att köpa Oyster cards för att åka kommunalt.
Vi föredrog att åka buss istället för tunnelbana. Det är trevligare och den bästa platsen är högst upp, allra längst fram!
               Stämningen var trevlig i Hyde park. Folk cyklade, joggade eller låg och solade mitt i centrala London. Det var som en lugnare miljö. Perfekt när man var lite trött efter en heldag på stan.

Vi hade tur med vädret. Det regnade bara en gång, och det var kvällen vid Tower Bridge. Annars var det uppehåll och behagligt shoppingväder.

Vi blev jagade av en ekorre som var FÖR tam.

Emma innan 3D-filmen före London Eye. Ren glädje!

Vi åkte London Eye också.

När vi gick upp för trapporna vid tunnelbanan såg vi en fin byggnad. Väl uppe lockades våra ögon uppåt, och mitt framför oss stod Big Ben. Det var en riktig aha-upplevelse.

London är en väldigt fin stad. Emma och jag hann upptäcka det vi ville på endast 4 dagar och vi hade oerhört roligt! Det var intensivt, vi gick från vårt lilla hotellrum vid tio och kom hem omkring tio på kvällen.
Detta är en resa som jag inte kommer glömma. Hur vi irrar runt bland alla människor, edamamebönorna på Dim T som vi trodde vi skulle äta med skal... Efter en stunds tuggande kom vi fram till att man kanske skulle ta bort skalet hahaha!

Blandade händelser från mitt sommarlov



Vi har varit ute med båten en del. Det har varit många mysiga stunder. Ibland är det så härligt att åka ut och bara göra ingenting!
 



Jag har dansat loss med bonden Delsbo, Hälsingland. haha! Han sa jenta hela tiden och min hjärna var tvungen att omprogrammera ordet till tjej. Ibland förstod jag inte ens vad han sa pga. hans dialekt men han var en go man! (OBS! inget mer en dans ahahahha!)
Jag har fotat lite uppe i ett träd med Marcela.

Jag hade sån ofantlig tur och fick jobb dagen efter skolavslutningen. Jag jobbade totalt omkring 20-28 dagar i en butik på Dalarö. Min chef hette Peter och lärde mig mycket inom detaljbranschen. Jag fick verkligen vara med och se hela förloppet med denna sommarbutik. Från att varorna kom och vi skulle ställa dem till rätta i butiken, till att nästan allt var slutsålt nu för några dagar sedan. Detta jobb var väldigt roligt och gav mig en starkare självkänsla när jag märkte att jag faktiskt klarade av mitt jobb väldigt bra. Jag slog till och med försäljningsrekord när jag stod själv i butiken, gissa om jag var glad!


Gott efter jobbet!

För några dagar sedan fick jag servera på en kräftskiva. Det var häftigt, man lärde sig verkligen att vara självständig!
Detta var samma dag som butiken stängde så totalt jobbade jag 12 timmar den dagen. Det var riktigt intensivt, men det gick!

Letar just nu febrilt efter en ny skolväska.











Protus lägret - ett rent äventyr

Jag inledde sommarlovet med ett livskunskapsläger - Protus. Där diskuterar man livet, döden, relationer och andra existensiella frågor. Protus är inte bundet till någon religion eller ideologi.
Jag hittade Protus via en annons på Facebook, och hade egentligen ingen aning om vad jag skulle få uppleva. Jag spenderade en vecka på en öde ö med 22 främmande människor. Med aktiva diskussioner, samarbetsövningar och prat blev vi oerhört tajta. Vi utvecklades minut för minut, hittade oss själva mer och mer. Det var så häftigt att se sig själv förändras samtidigt som man märkte en skillnad på alla runtomkring en. Vi delade tankar, funderingar och svåra händelser med varandra.
Det häftigaste var att lära känna folk med olika bakgrund. En kille hade flytt ensam från Afghanistan som 15-åring. Det var oerhört gripande med hans historia.
Varje person hade sin egen historia och liv, och man fascinerades av var och en, på olika sätt.


Typiskt Protus! En ledare har knuffat i en annan, en står och vinkar, en filosoferar och andra snackar hahahha!

Summering av sommaren

Hej på er! Det var ett tag sedan minsann! Hädanefter kommer 3 inlägg bli en summering av mitt sommarlov. Jag känner att jag behöver komma ikapp lite haha!
Dessa shorts hittade jag på MQ härom dagen. Jag föll direkt för dem. Tröjan kommer från London.
RSS 2.0