Åh, va äckligt!

Det var min replik när Anna tog loss strömmingen från kroken. Jag gillar att få napp men pappa sköter jobbet med att dra upp fisken och ta bort den från kroken medans jag gallskriker brevid. Måste de splattra vatten på en? Vi fick en hel del strömming faktiskt. Ni skulle bara se mina försiktiga rörelser när jag höll i hinken med all fisk. Det är kul att fiska men inte att äta det man har fiskat. Jag hade värsta otur egentligen, fick typ minst av alla, men leendet var på högsta grad ändå!

Jag gassade i solen medans jag pimplade. Den här helgen har varit så otroligt underbart skön! Det har verkligen varit helg, jag har kopplat bort precis allt. Det är så en helg ska vara. Jag har solat varenda dag och nu är jag sådär härligt brun. Det är bra att ha tjuvstartat lite, för då kommer jag bli ännu brunare sedan medans alla går vita med sina nya bikinisar på stranden!

I felt so ill!

Usch, fy! På vägen hem satt jag med mobben och latjade. De sista minuterna trodde jag att jag skulle spy. Jag har inte känt så på flera år, och då upplevs känslan ännu värre bara för att den är ovanlig. Jag hatar att känna det där illamåendet. Mamma och pappa varnade mig men osmart som jag är så trodde jag inte att jag skulle bli åksjuk.

Middag

Gokväll! Just nu sitter jag med familj hemma hos våra vänner Yvonne och Uffe. Vi sitter uteoch jag fryser inte! Idag har jag solat i typ en timme. Mellan 12-14 tar solen som mest, och jag solade mellan ett och två. Nu är jag röd på armarna och i ansiktet, haha. Jag ville inte ta solskyddsfaktor för jag var rädd för att inte bli brun. Imorgon ska jag ha solskyddsfaktor sedan ska jag solskyddsfaktor tills jag blir ånga. Ha de gott ikväll! Puss och kram ;)

Oftast nämner jag vad jag tycker om saker och ting, men vad tycker du?


Det är bara att sätta igång och tänka ut vad du egentligen tycker om klimatproblemet.

Textilskorna och en rolig typ


Här är mina textilskor av jeans som jag köpte med mamma i måndags. I love them!

Den här snubben är riktigt rolig! Nån som vet vad han heter?

GODNATT <3

Kvällens underhållning

Sekunderna före katastrofen


På den här tågstationen i London passerar över två miljoner människor varje dag. För ett tag sedan drabbades denna station av en mycket allvarlig och okontollerbar brand. För att hitta orsaken till branden så gjordes många riskfyllda undersökningar.
Orsaken till branden var att en människa hade släppt en tändsticka i springan mellan stegen i rulltrappan. Egentligen var det rökförbud där men folk rökte där ändå. Rulltrapporna var gjorda av trä. På maskineritet fanns det smörjmedel som innehöll fett. Smörjmedlet hade också hårtussar, godispapper och andra tändande material i sig. De materialet kom från de som hade stått i rulltrappan under alla åren. När det fanns material i smörjmedlet som kunde fatta eld så började både det övriga materialet och fettet i smörjmedlet att brinna. Elden trängde sig upp ur springorna mellan rulltrappans steg. En man såg det och informerade polismännen som stod där uppe men de tog det inte på allvar för man kunde inte se det uppifrån. Elden började brinna lodrätt över trappstegen. När den hade spridit sig uppåt en bit böt den taktik och började brinna vågrätt längs stegen. Då värmdes trappstegen som var 20 meter upp i trappan upp av eldlågornas vågrätta lutning. När trappstegen som var före elden var tillräckligt varma flyttade elden på sig i en hög fart upp mot det varma området högst upp i rulltrappan. En eldstråle föste sig i en snabb fart över hela perrongen där människor gick. Alla blev förvånade och självklart skräckslagna. När elden hade fått fart fick den skjuts av sig själv framåt efter rulltrappans slut.

Anledningen till att eldsvågorna ändrade lutning var att rulltrappan hade 30 graders lutning. Forskarna trodde att de hade angivit fel siffror när de såg att elden ändrade lutning, för det var osannolikt att en eld betedde sig på det sättet. De undersökte vad som orsakade branden. I början trodde de att lufttrycket som kom från tågen kunde ha fått elden att fort dra sig uppför trappstegen, men det stämde ju inte.

20 människor fick allvarliga skador och 31 stycken dog.

Poliserna som stod nedanför rulltrapporna hade omedvetet skickat upp folk mot elden. En allvarligt brännskadad man kom ner på undervåningen och polisen ville hjälpa honom kvickt. De kom på att det fanns en annan utgång några gångar bort. Dem gick dit med mannen, men grinden var låst. De fick panik, de visste att elden skulle nå dem tillslut. Som tur var så kom en städare förbi och öppnade grinden, han blev räddaren i nöden. Städaren hade ingen aning om branden.

Forskare byggde en exakt likadan modell av rulltrappan för att försöka komma på vad som orsakade branden. De tände eld på den nybyggda trappan och såg hur den betedde sig. Det var så de listade ut orsaken.

Jag trodde i början att det var näst intill omöjligt att en liten tändsticka skulle kunna orsaka en sån stor brand, men tydligen kan även dom vara orsaken till många människors död.

Det hade brunnit förut i maskineriet så det var troligen inte bara den här klantiga människan som hade släppt ner en tändsticka eller liknande.

Jag har fått en ny favoritkanal på senaste tiden, TV4 Fakta. Jag börjar bli lite trött på att kolla på icke tecknade komedier hela tiden på Disney Channel, istället kollar jag på riktig intressant fakta.

Ha det så bra, pussi pussi! (K)

Isabell


Denna lilla, söta Isabell har jag blivit faster till! Cute?

Nu ska jag fortsätta kolla på Robinson. Jarmo kommer göra sig illa ikväll!

Det finns fullt med knasiga texter och lagar i vårt samhälle!


Vilken knasig en skulle få för sig att klättra upp där. En sak som också är lite knasig är att det står gå och inte klättra. Man går ju inte såhär |-    hahah :D

Kvällens outfit och våfflor

Vardagsrummet


Ser du ljusstaken bredvid vitrinskåpet? Det ska stå två sånna ljusstakar på bordet sedan. Ikväll kommer fredagsdrinks-gänget och då ska vi sitta där å prata om allt möjligt. :)

Nedtryckning


Många bloggare och bloggerskor får någon gång en anonym kommentar som dom tolkar som taskig och onödig. Det är en sak som händer nästan alla, så det är viktigt att man kan hantera det på ett bra sätt. Tryck inte ner kommenteraren bara för att den försöker att trycka ner dig. Du kanske uppfattar kommentaren på ett helt annat sätt än vad kommenteraren hade som avsikt. Du kommer inte må bättre bara för att du trycker ner den personen. Du gör ett misstag om du gör det. Håna inte kommenterarna. De kanske inte har något liv. De kanske går runt och stör sig på folk hela dagarna. Men om du hånar kommenteraren på bloggen och skäller på den som om den vore en idiot är det du som är losern. Då klagar du på att den är en person som stor sig på folk hela dagarna men du gör det ju själv om du tar upp det. Skäll inte på dem bara för att du tror att dem tillhör majoriteten. Vad jag tror så tar ni majoriteten som de som ger elaka kommentarer hela dagarna. Det behöver inte alls vara så. Vissa vill bara få dig att hitta dig själv igen och få dig att lägga ner din falska stil. Det är inte säkert att de tillhör majoriteten.

Många av oss som bloggar ser inte alls på hur bra kommenteraren har framkallat sina åsikter, för vi formar om meningarna i våra huvuden. Var försiktig med att se dessa som idioter. Det är oftast den bilden vi får av dessa som skickar iväg elaka kommentarer. Snälla, gör inte samma misstag som du tycker att de har gjort. Öga för öga, tand för tand. Jag mår ju inte bättre bara för att jag sticker ut ditt öga.

Om den som kommenterar säger till dig att du bör skippa ett klädesplagg eller en klädstil så ta det som ett råd istället.

Alla har rätt att tycka vad de vill om din stil och om du inte vill ha kommentarer om vissa saker så är en blogg kanske inte det rätta för dig. På en blogg har man tillåtelse till att kommentera och om man känner att man mår dåligt över kommentarerna eller känner att man inte kan hantera dem så försök att andra dig. Kom ihåg de positiva och påminn dig om dem när du mar dåligt men försök samtidigt att se någonting bra i de negativa kommentarerna. Om du har ett komplex för något och någon kommenterar just den delen så tänk på den varenda gång du mår dåligt över ditt komplex. Fokusera inte på dem som har sakt att den delen är dålig.

My new pink skin


(dålig bildkvalité pågrund av att bilden tog från en webbkamera)

Sarah och jag var i Haninge Centrum idag. Jag lämnade faktiskt tillbaka lite grejor från söndagen som ja inte var nöjd med. Jag köpte tre nya iPhone-skal, detta är ett av dem. De var tre stycken i en förpackning, rosa, vitt och svart. Sedan köpte jag en bok som jag hade hört talas om också. :)

Very good, Frida!

Vad sjutiden gick/joggade jag till elljusspåret. Jag sprang två varv. Första varvet gick jag och joggade. Andra varvet joggade jag hela vägen. 7 min och 46 sek. Imorgon ska jag försöka få en ännu snabbare tid. Det var så skönt att bara få gå eller jogga i sin egen takt. Jag hade Rix FM i lurarna medan jag njöt av den friska luften. Nu är det jämt i skolarbetet igen, varken för mycket eller för lite, skönt.

"Sunday is always boring", No it´s not

Wiie, Superbra gjort Alexander!


Jag ville shoppa så jag stack iväg me Marci till Haninge Centrum. Det var kul. :)

Nu är jag klar med uppsatsen om dödsstraff men någon vidare runda blev det trots tid inte. Men jag kan vara glad över att jag förmodligen har gott om tid till rundor i mitt liv, om jag inte skulle snart dö dårå.. Aldrig vakna upp å sådär. Ä, stop it!

Lördagsmys, I feel fine

Just nu så sitter jag med en påse med vita chokladdrops och kollar på ESC. Vi har det hur mysigt som helst. Nästan alla låtar är ju superbra! Jag hejjar på Norge, England, Tyskland, Turkiet, Rumänien, Malta och Sverige såklart! Jag vill inte att Sverige ska vinna men jag hoppas endå att vi inte kommer bland de sista. :) Vilka länder hejjar du på? Idag har jag städat rummet och duschat å så vidare. Just nu älskar jag mitt hår, jag har plattat det. Än så länge gör det som jag vill, det växer som bara den! Imorgon blire plugg och ett joggingpass.

Plötsligt händer det!

Jag fick en trisslott av mamma igår för att jag har hjälpt till lite extra hemma på senaste tiden. Jag vann 50 kronor! :D Jag brukar vinna lite då och då, har du tur i spel?

froganimation.gif
Sarah och jag ska träna i sommar. Vi ska jogga/gå raskt runt elljusspåret två varv om dan. Vi har redan tjuvstartat lite. :P Man mår så bra när man har tränat. Jag känner att jag vill hålla mig i form och inte förlora konditionen till hösten. OM jag inte håller den igång så kommer jag bara få det ännu kämpigare på dansen sen i höst. Skillnaden mellan mig och grodan är att jag är glad när jag tränar. haha :D

Min väska


Ja, detta är min nya väska. Jag har gjort den i syslöjden. Tygerna skänktes till skolan, de kommer från en möbelbutik, så det är bra kvalité. Det tog hela sjuan, men de var det värt.. :) Nästa gång ska jag trots väskan planera tiden lite bättre, för det tog ju lite väl lång tid den här gången. Nästa termin går jag över till träslöjden. Vad är din favorit, trä- eller syslöjd?

Friskis, myror oh vinken


Den senaste veckan har jag börjat älska att köra vinken. Det är så otroligt roligt när spänningen lider då man upptäcker att den som är står 5 meter ifrån en. Ja, ni som känner mig vet att det är då jag brister ut i ett högljutt skratt som ingen kan ta miste om. Alltid lika roligt. Men självklart så vill jag inte vara, vem vill det?

MYROR har bombaderat vårt hus! Igår fanns det mängder av dem vid listerna i vardagsrummet. Efter en närmre look vid myrmedlen som ska döda boet så insåg jag att myrornas små steg ledde in till föräldrarnas sovrum. Jag föjde myrslingan (? :P) med ett litet leende, haha, i mammas och pappas sovrum. Med lite skadeglädje fick jag ut att deras bo var bakom mammas och pappas säng. Haha, varför just där ? Om jag var dom så skulle jag inte vågat sova där inne, men det har jag inte berättat för dom. :P

Nu är jag fröken friskis i alla fall, snart. Helt frisk är jag nog imorgon. Eller asså jag kan inte säga att jag är sjuk idag, jag har bara lite snuva och så, så jag är liksom inte sjuk på det sättet, fattar ni ? :p Snuvan kommer ju från när jag var sjuk.

Nu ska jag se på Wipeout på femman, tanken slog mig nyss att jag kan köra vinken i skolan imorgon! :D

RSS 2.0