Säger som alltid


Fy vad härligt med fredag! Jag laddat inför ett biologiprov hela veckan, och får det överstökat idag. Men först blir det lunch ute, och efter provet tänkte vi ta en glass i solskenet!

Små skillnader i vardagen

Kanalen är full av lekande och dykande änder. Det är soligt och fåglarna piper och sjunger. Man kan inte tro att det snöade igår!
Idag har jag ett spanskaprov framför mig. Efter skolan kommer Felicia hem till mig och sover över. Roligt sådär på vardagen!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/511023/images/2012/pic_194852293.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/511023/images/2012/pic_194852293.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/511023/images/2012/pic_194852303.jpg" class="image">

Riksdagsledamot för en dagIgår var jag i Sveriges riksdag med några fler utvalda klasskompisar. Hela dagen kallades för Ungdomens riksdag och ordnas en gång per år. Vi fick prova att arbeta som riksdagsledamöter under en dag! Vi fick delas in i utskott (grupper som diskuterar och föreslår lagar om en viss kategori, tex. utbildningsutskottet) och fick stå för våra förslag som vi skickade in för ca ett halvår sedan. Det var svårt att bemöta motargumenten, man måste verkligen vara förberedd! Det var riktigt kul endå.
Vårt utskott med ungdomar från hela Sverige.

Vi fick även rösta om Sveriges deltagande i Afghanistan. Röstningen gick jättefort och det var svårt att förstå vad som pågick, haha!
Vi fick även ställa frågor till ministrar. Jag höll dessutom ett tal i kammaren om hur jag tyckte Sverige skulle delta i Afghanistan. Det var lite läskigt, men den häftiga känslan övertog helt klart min rädsla!


Nu bär det av hemåt igen

Sitter och väntar på bussen. I helgen har jag haft kul med Felicia hemma hos mig, vi har bl.a. ätit glass och gått på ett jättejobbigt fyspass i Dalaröhallen! Nu har jag just dansat klart och ska hem och städa rummet. Lite sådär halvkul på en söndag.
Lade ut en lampa på blocket igår och har blivit totalt nerringd! Minst 30 stycken har hört av sig på sms, samtal eller mejl. Helt otroligt vad effektivt Blocket är!

Bockat av på att göra-listan

Hade ett tre timmars matteprov idag! Skönt att ha det gjort. Nu sitter jag och slötittar på tvn. Det är mycket i skolan men jag känner mig som tur är inte så stressad.
Annars har väl inte så mycket mer hänt. Har märkt att jag sjunger på Torsen Flinks låt "Jag reser mig igen" när jag är småstressad. Lite pinigt när man går raskt till bussen och kommer på sig själv med att sjunga på den!

Vintern vann över våren imorseIdag har vädret varit nästintill förtrollande. På morgonkvisten var det skimrande frost på trädens grenar och dimman låg tätt. Några timmar senare hade frosten fallit av och dimman var utbytt mot solsken.
Hoppas ni har njutit lika mycket av den sista helgdagen som jag har gjort. Imorgon är det tillbaks till verkligheten!

Vem strosar runt genom byn?

Rusade mot bussen och mötte på två änder! Mitt på gatan.. Haha! Då vet man att man är på Dalarö!

Tar in våren

Härligt sätt att städa på. Vädrar med båda fönstrena och spelar NRJ. Det är inte helt fel!
Vaknade upp med en härlig frukost som mamma hade gjort till mig med frukt i müslin och massa annat gott. Idag ska jag vara med Marcela.

Lugnt avslut på dagen

Varvar ner med en härlig bärsmoothie från vår nya smoothiemaskin, och en bok. Det var längesedan jag läste någon bok här hemma. I skolan proppas man ju ständigt med ny information så jag har inte känt för att proppa in ytterligare när jag kommit hem, sen har vi även andra böcker som läxor i skolan. Jag är en person som inte kan läsa två böcker samtidigt. Allt virrar ihop sig då.
Nu är det i alla fall skönt att få läsa det man själv vill. En klassisk tonårsbok. Går alltid hem.

RSS 2.0