(Varning för känsliga tittare!) Bilder från den stora brandövningen


Idag hade vi en stor brandövning i skolan. Det var Södertörns och Dalarös brandkår som var involverade. Även ambulanser och poliser var på plats.
Hela våran lokal uppe på högstadiet rökfylldes. Vi elever skulle låtsas ha skador. Detta var ett test för dem studerande, dem måste kunna hantera en sådan här stor händelse på ett bra sätt. Dagen började med att alla fick räcka upp handen när deras önskade roll ropades upp. Jag valde en rygg- och nackskada som har lett till förlamning från höfterna och nedåt. Jag hade inga yttre skador och blev därför inte sminkad. Vi fick knåda lera som skulle användas för att göra såren mer verkliga. Alla blev iordninggjorda fram till tolv.

Klockan tolv var vi elever i våra salar, liggandes på golv eller sittandes på stolar. Diskoröken (ofarlig rök) började spruta för fullt. Brandlarmet tjöt. Jag låg raklång på golvet och skrek och hade mig, vi skulle ju spela en roll som den skadade vi var. Vi utrymdes sist av alla. Det tog drygt en timme innan brandmännen hittade mig och Marcela.

Hela situationen försökte göras så verklig som möjligt, men ibland fanns det inte tillgång till personal eller material. T.ex. Dem bar inte ut mig (förlamad), utan jag fick ta en paus från rollen, dem hade ingen bår, och fick därför gå.

Det var allt en bra erfarenhet att ha varit med under denna övning. Vi visste att brandmännen inte skulle komma på ett tag så vi gick runt i det rökfyllda rummet. Det var en konstig upplevelse då man absolut inte såg någonting annat än rök!

"Skoldagen" slutade klockan tre. När jag kom hem var jag helt slut. Sedan dess har jag varit extremt trött och haft en lätt huvudvärk, har till och med somnat i soffan. Känner mig inte riktigt på g, men jag tror att det beror på dagens händelser. Röken var ju som sagt ofarlig, men det kanske påverkar en endå när man är i den i över en timme.

Sover hos Emma L inatt


Jag ska snart bli upphämtad. Mamma och pappa är i Prag på en weekend. Inatt sover jag hos Emma L och lördag-måndag hos Emma I. Det ska bli roligt! Ikväll blir det förmodligen någon film och självklart, fredagsmys!

På lördag har vi konfirmationsträff, lite lagom roligt? Efter det så ska Emma I och jag åka och shoppa! Wie! :D
På söndag är det dans för min del, nu är det bara 2 lektioner kvar till uppvisningen. Jag har hittat värsta fina klänningen som jag ska ha på uppvisningen. Den är så himla snygg, ska visa den för er någon dag! Massor av färger!

På måndag börjar skolan. Det är sådant man helst vill slippa när man har varit borta från den i tre veckor! Blää! Men jajaj... blir kanske kul endå. Det händer ju mer under vardagen.

Min nya bikini


Å vad jag längtar till sommaren. Det här soliga vädret är ett tecken på att värmen är på gång!

Moltas är en liten fegis!

Igår låg han och sov i min säng. När han hörde ljud nerifrån så vaknade han och spejade. När han hörde att plåtslagarna kom upp så kutade han in till vardagsrummet och lade sig under soffan. Såhär såg han ut:

Inte nog med det, när han (i paniktillstånd) sprang till vardagsrummet så var hans teknik enastående. Han sprang liksom med ryggen neråt, som om han hade någonting över sig och långa kliv. Haha! :) Min söööta och rädda Moltas, det var ju bara plåtslagarna som gick upp för trappan.

Nyklippt


Var hos Mirre nu under eftermiddagen. Hon klippte 1,5 cm, vilket kändes helt okej. Jag gick helnöjd hem med ett hollywoodsvall och en fin bikini från Åhlens.

Några fina vårbilder

Praoii ii. :)

Idag har jag fått en genomgång av avdelning 1 på Handens Närsjukhus, där jag ska praoa den här veckan. Dem har inte haft en praoelev på 4-5 år. Det ska bli roligt att praoa där, kanske något inom läkarvården är någonting för mig.. Jag ska få följa med olika sköterskor.

Nu har jag tillslut bestämt mig


Jag fick i present av mina föräldrar att välja vilken conversemodell jag ville. Vita låga converse blir det, till en början i alla fall. Mamma och jag ska köpa dem imorgon. Sedan ska jag köpa röda höga.

Praoveckan på FRIDA

Jag tycker det har varit enormt bra och roligt att praoa på Frida-tidningen. Jag längtar redan tillbaka, tänker att den här dagen förmodligen var den sista dagen som jag satte min fot där. Idag fick jag följa med reporter-Sanna på ett kändisrepotage med gruppen Timoteij, ni vet dem som var med i Melodifestivalen 2010. Enormt roligt måste jag säga! Sedan så har jag kommit med på Camillas Lords (chefredaktörens) blogg idag.

Min handledare, Cecilia, har varit sjuk ända sedan i onsdags. Det har gjort så att jag har fått mer viktiga och svåra arbeten att jobba med, vilket var precis vad jag ville.
Igår fick jag sätta ihop kändispar, det ska bli ett test i Frida; vem hör ihop med vem? Jag fick skriva ett quiz till. I onsdags påbörjade jag en kort intervju med mina kompisar Estelle, Bianca och Anna, som även dem (och jag) kommer hamna i Frida-tidningen om några veckor.  Jag har fått sätta ihop en sida om kändisarnas roliga miner som har blivit tagna på bild. Jag skulle skriva en humoristisk rad om bilden och en mening som kändisen säger.

Här fick ni en liten inblick i min spännande och fyllda praovecka på Frida. Prao där rekomenderas till tusen! Jag ville bl.a. praoa där för att dem verkade så trevliga, och dem var till och med trevligare än i tidningen.

Jag just nu. Klädd i tischan som jag fick av Thomas, Mia och Isabelle i födelsedagspresent.

Under veckan fick jag Selena Gomez skiva och en bok som påminner som Twilights historia. Dem bad mig ta hur mycket jag ville. Sanna skulle slänga alla cd-skivor annars och Camilla sa att dem aldrig läser böckerna som dem får, så jag fick ta en. Snällt va?

Första praodagen på FRIDA-tidningen


Gissa om jag var nervös! Mamma och jag möttes på Subway och åt lunch, sedan åkte hon tillbaka till jobbet. Jag gick ner mot Frida Förlag, och hade ingen aning om vad som väntade mig innanför dendär byggnaden. Jag samlade mod och gick in. Sedan flöt dagen på. Jag fick göra en massor. Bland annat skriva ett quiz och sortera post. Imorgon ska jag be om en utmaning, för idag kändes det som att jag sa "Så, nu var jag klar" var och varannan minut.
Alla var jättesnälla. Jag satt bland chefredaktören Camilla Lord, reporten Sanna och Frida som ansvarade för layouten. Det var roligt att sitta bland dem och höra deras prat om att piggelin en gång i tiden kostat ynka 4 kr.

Återkommer med mer information om mina två praoveckor!
Kram Frida

Längtar till imorgon!


Imorgon fyller jag 15. Jag undrar verkligen vad jag kommer att få! Spännande. :)

När fyller du år och hur gammal är du?
RSS 2.0