Vilken trevlig dag!

Sitter i bilen, mamma är inne och tankar. Inatt var jag hos Felicia och mös. Nu ska jag hem! Jag har också "opererat" bort 4 leverfläckar som
störde vid bh-kanten idag, varav en syddes ihop. Det var inte så farligt! Nu har vi nyss ätit en otroligt god pirog fylld med köttfärs och lök.
Senare ikväll ska jag träffa Marcela, men först blir det middag! Fläskfilé, pesto och pasta. Så surt att jag inte får träna nu i med "ingreppet" , kan ju skava och så. Så även om jag är taggad på att promenera eller jogga så får jag inte det på några dagar! Men nästa vecka.. :)

Måste byta till skinnjacka nu också, så himla varmt och härligt ute ju!

Kenya, del 2 - Rakt in i djurens världPåväg in till Malindi i en tucktuck! När jag var liten älskade jag att åka tucktuck i Thailand, och det gör jag fortfarande!Såhär såg vårt safaritält ut innanför. Man hade befarat det värsta med kryp och en riktig tältkänsla (notera: jag är ingen tältmänniska) men det här var ju rena lyxen! Det märktes inte ens att man bodde i ett tält.Här låg lejonen och väntade på ett byte. Vår chaufför sa att de var hungriga. Kännetecknet är att deras magar är tomma. Vi såg revbenen på flera stycken. Det högg till lite i magen när man var precis bredvid och de ställde sig upp en efter en.Här hade de fått syn på två vårtsvin. Som ni ser har de en speciell djurisk och jagande blick. Det var så häftigt och se den i verkligheten och hur hela stämningen ändrades i flocken. Nu var de minsann inställda på jakt!Som jag sa i del 1 så var det flodhästar i den flod som rann längs tälten. Här är den lilla "mini"-flodhästen som levde där.De ser ju så klumpiga ut. Och de där öronen är ju grymt små jämfört med kroppen. Påtal om grymt, de grymtade på natten, tydligen ett väldigt udda ljud. Jag tror jag hörde det en natt, men såhär låter en flodhäst i alla fall!Här stod girafferna och åt på akaciaträdens blad. Visste du att deras blodtillförsel till hjärnan stryps när de böjer huvudet neråt? Annars skulle hjärnan drabbas av för högt blodtryck! De är även passgångare, alltså går med båda benen på samma sida samtidigt.Nyfikna var de också!Den här giraffen, Arne är hädanefter hans namn, stod nära jeepen. Han försökte styla inför oss. Arne var cool! Hahah.
Nätmönstret syntes verkligen jättetydligt.Här är de maffiga bufflarna. Huvudet uppåt på ett märkvärdigt sätt var deras standardposition!Vi såg även världens snabbaste landsdjur, geparden. Den var faktiskt ganska lat där uppe på kullen. Den måste väl spara på krafterna antar jag, haha.Lejon är flörtiga vet ni!

På vägen hem från Masai Mara var vi tvungna att flyga tillbaka. Vi fick sitta här och vänta i över två timmar för vårat plan var försenat. Det kändes som att vi var strandsatta, fast på safari!Uppe i luften såg vid berget Kilimajaro, Kenyas högsta topp. Det blir mindre och mindre snö där varje år pga. de drastiska klimatförändringarna.Väl hemma på hotellet igen tog vi en dagstur ut till en fantastisk ö!Pappa med en sjöstjärna på huvudet! Med andra ord: Vi levde loppan!De här båtarna är gjorda av trästockar som de karvat ut. Så fort de skulle ta sig via havet satte de sig i en sådan här och började paddla.Roliga typer som skrek och sjöng Jambo, som betyder hej på swahili. Det fanns även en välkänd Jambozera-låt som sjöngs överallt!"Janssons Ö"En blåsfisk som var tvungen att va över ytan jättelänge för att alla ville ta foto på den. Den måste ju ha blivit vettskrämd! Jag tyckte så synd om den. Ja menar... Ta något foto eller två sedan får det väl vara klart!Mötte även en 110 år gammal sköldpadda från Galapagosöarna. Hon hette Maria och var riktigt mastig jämfört med de andra.När jag matade henne så kändes det som om hon tänkte svälja hela min hand! Men samtidigt som det var obehagligt så var det också en häftig upplevelse.Höll i en krokodil. Sekunden efter denna bild togs fick jag panik när den började splattra hej villt.

Skönt med lite ledighet

Bild från i höstas, Dalarö

Igår var jag på en jättetrevlig tjejkväll (som å andra sidan också var en killkväll) hos min klasskompis Hjördis. Vi var 12 goa personer och gjorde pizza och sjöng singstar och hade allmänt trevligt! Kom hem runt ett sen var det bara att gå upp fem timmar senare för att bege sig mot tandläkaren. Lite sådär halvkul kan jag ju erkänna!
Nu sitter jag hemma och tar det lite lugnt. Mina knän har inte känts helt normala de senaste dagarna, har haft lite lätt värk i dem. Det är inget farligt eller så, antar att det beror på att jag tränat mycket den senaste veckan. Blev totalt 6 timmar träning med alla fyspass och dans. Det är så kul när man väl är igång!
Tar det lite lugnt idag och bockar av allt på "att göra"-listan, bl.a. så hittar jag inte min kameraladdare! Ångest att inte få fota när det är såhär fint och soligt ute. Det är verkligen dödslugnt på Dalarö idag, så det kanske blir en kort långsam promenad endå. Mys på nu bara!

Börjar sportlovet med en energikick


Ska snart gå ner till sporthallen här och köra ett gruppass med cirkelträning/fys. Bra start på lovet! Så otroligt skönt att slippa plugget i en vecka, men dock inte klasskompisarna! Förresten så saknar jag tiden då man kunde springa ut på en joggingtur när man ville. Då man slapp alla dunjackor och vantar. Bilden är från i somras.

Vädret pyser ut vår energiKom precis hem från dansen. Det var som alltid bra, och precis så man är igång och uppvärmd, ja då har tiden flygit förbi och det är dags att sluta. Men men.. Veckan framöver ska jag kanske gå på några träningspass här nere i hallen, bäst att ta vara på tiden då man faktiskt har den!
Bäst att pigga upp denna gråa och slaskiga årstid med lite färg tycker jag! Är ganska trött och ska bara ha en slösöndag här hemma, som vanligt.

It's all about balance

Sitter här vid datorn och lyssnar på musik på Spotify. Kollar lite facebook och bloggar. Det kändes som att det var evigheter sedan jag satt här under längre än fem minuter. Allt handlar egentligen om att hitta balans mellan skolarbeten och fritid och vänner! Men det är inte lätt.. Men det är nödvändigt för att man ska klara av 3 år på naturprogrammet. Man ska ju må bra också! Så gör saker ni tycker om, det är så oerhört viktigt. Nu ska jag sätta mig framför tvn och måla naglarna i någon uppiggande färg!

Mot skolan då!


Vanlig onsdag idag, men imorgon blir det en labb i stan om genteknik. Utöver det så är allt bra med mig. :) Försöker liksom leva lite mellan skoltimmarna. Träna, måla naglarna osv. Viktigt att göra saker man tkr om på fritiden! Ha en bra dag!

Kolla bara på den fina utsikten jag hade i...

img_8614 (MMS)

Kolla bara på den fina utsikten jag hade imorse! Vem får inte energi av det? :) Det har inte funkat att skriva inlägg så jag får väl berätta nu att tiden på Ramundberget var grym! Det var nypistade backar och nästan inga människor som åkte skidor, pga kylan! Men vi klarade oss fint och vädret på Dalarö känns varmt i förhållande till -26 C. Nu är det sista dagen på skolveckan och det känns toppen!

Då drar vi då!


Efter skolan drar 46 pers från skolan, inkluvise jag, till Ramundberget! En fullspäckad buss med massa godis, skratt och prat! Låter bra enligt mig. Hoppas jag inte glömt något till den väldiga kylan nu. Den varmaste jackan är i alla fall med, hehe. Redo för minus 25 grader!
Kommer tillbaka på söndagnatt.
Puss så länge <3
RSS 2.0