Hahahaha

Det var vad jag vaknade åt imorse. Mitt eget skratt. Då är man lycklig! Nu ska jag springa till bussen. Kemilabb hela förmiddagen, gilla!

Träningskick!

Första blogginlägget via blogg.se-appen! Stor like på det. Just nu sitter jag och äter apelsin, äpple och nötter. Slutade ett så det är ett bra tillfälle att hinna med lite jogging innan middagen. Förövrigt mår jag super! Livet flyter på. :) Är det bra med er också?

Shoo guys!


Idag är en riktigt bra dag. Är allmänt sprudlande och energisk.Nu är det dags att sticka iväg motn dansen. Jag känner att jag lever. Händer så mycket roligt runtomkring mig! :)

Kämparglöden är stor


Vad vi kämpar i klassen hela veckorna. Man är helt slut på alla nya intryck. Det är ju så roligt allting så man vill ju mata in infon i huvudet också. Så jag antar att jag inte är den enda klasskamraten som höll på att somna innan nio denna fredagskväll. :)

Bilden togs för några veckor sedan, då vi skulle uppför ett "berg", jag skulle kalla det stup. Smarta som vi är (haha!) tog vi närmsta vägen till målet, dvs rakt uppåt. Alla höll på att ramla, riktigt skrattretande!

Jeans+spets

Ska dra mig ut mot skolan nu genom ett regnigt Sverige! Lite mysigt ändå. I alla fall när man är inne.

Dags för lite lugn och ro

Speedar upp mig i onödan. Stressad. Men har i alla fall klippt av en del av håret idag (läs: hejdå trassel) vilket känns mer än bra. Lite kortare men så mycket enklare att vårda. Stannade kvar i skolan till fyra fast jag slutade ett. Försökte plugga men ledde mest till snack och förvirring. Men roligt med alla nya klasskompisar! De är ett rent nöje att stanna kvar.
Nu ska jag fortsätta kolla på Bonde söker fru. Haha, brukar typ aldrig kolla på dem, men varför inte? Sen blir det väl sängen. Tidiga kvällar nu alltså...
Jag innan kvällens powerwalk. Glad för mitt kortare hår.

Mör i hela kroppen


Sitter och gottar i mig grapefrukt, lite nötter och plommon. Mumsigt värre! Hade orientering idag. Vi var vid torvallaskogen. Där hade jag aldrig orienterat förut, så det var en utmaning! Kom till den stora Dalarövägen, haha! Gick igenom tätvuxen skog och blev täckt av barr, och kände dem längs kinderna. Inte skönt kan jag säga dig. Trampade i våtmarker för att komma till kontrollen, vilket ledde till gråa och superblöta gympaskor. Det var minst sagt ett riktigt äventyr! Och även om det bara hade gått 2 timmar och 30 minuter när vi kom tillbaka, så kändes det som en otroligt lång och händelserik dag!
Nu känner jag att träningsvärken kommer komma krypande imorgon. 3 hårda pass på 3 dar liksom.. Men det är roligt! Funderar på att köra ett till ikväll. Så peppad på träning nu. Vill hinna med lite till innan snön faller.

Saturday night


Städat hela huset, varit i Farsta C, köpt skor och gjort äppelpaj. Effektivt på en och samma dag! Nu kul kväll med barndomsvännen Bianca! Hoppas ni har det bra också.

Hallå där! Sitter och väntar på att dansen...

Hallå där! Sitter och väntar på att dansen ska börja om 45 minuter. Fördriver tiden med lite plugg. Idag var skolväskan tung som bly. Likaså mitt huvud. Tror jag börjar bli sjuk. Inte rätt tillfälle... Vill inte! Men är lite förkyld. Vill så gärna dansa och körs hårt, men ibland säger ju kroppen emot. Har även tappat mobilen i asfalten idag. (och den höll!) Så man kan väl säga att jag haft tur i oturen denna måndag. Imorgon är det sovmorgon! Känns som rena lyxen att ställa klockan på åtta! Men innan sömn så blir det lite dans! Hoppas det går trots förkylningen! Tagg tagg! Nu ska jag fortsätta läsa min bok som är på engelska. Den är till och med lättare att läsa än svenskanboken. Härligt när det flyter på. :)

SMS-inlägg

img_7041 (MMS)

Cake pops (revolutionen!)

Efter att ha slagit rekord på halvmilen (28:30 min) och hållt på av svimma av ansträngning (men det var ett bra sockerfall, hehe.. var så stolt ju) så är jag minst sagt värd lite gottgott! Provade på att göra dessa Cake Pops. Förutom att det var enkelt att göra, mixa kakdeg och lite annat chokladigt, och sedan doppa i choklad, så ser det ju också vansinnigt gott ut! Nu ska jag gå ner och ta den första (provsmakade ju "lite" av degen förut. :P) och kolla på filmen The Beaver.
Ps. Min syster Amsi bara måste göra Hello-Kitty-cake popsen! Hon fullkomligt älskar Hello Kitty! :)

Hörde jag Maria?


Efter en riktig dag i skogen tog vi första tåg in till stan. Där mötte vi Maria Montazami med sitt läppstift, ostkrokarna och självklart alla tazzels! Kul att se henne for real. Hon såg ungefär likadan ut. Var väldigt snäll och bemötande. "Hälsa till era mammor" Hahahah... Och som Emma sa: "Det kändes som att hon verkligen kollade mig rakt in i ögonen, flera gånger!" Där har vi en riktig stalker... :)

Glöm bort det faktum att jag kom direkt från en idrottsdag, mitt ute i ingenstans bland myror och andra kryp. :P

Vad tycker du om Maria Montazami?

A la Kotte!


Idag var det somsagt Kottendagen. Delades in i grupper från alla årskurser. Fick bl.a. springa med en skottkärra som min vän Emma satt i, med ögonbindel, sicksack mellan koner. Låter det svårt? Det var det, men också väldigt skrattretande. Man såg ju ingenting och endast Emma fick skrika "höger, höger, rakt fram, vänster, vänster vänssster!!". Det var över 10 olika övningar. Här kommer lite bilder.

Redo för "Fångarna på fortet"-hinderbanan.

Sprang som attan!

Vissa gjorde verkligen allt för att få extrapoäng. ;) Stå i en pyramid och sjunga samtidigt! Det gäller att vara påhittig vettni!

En väldigt rolig dag - men kan ju erkänna att vi inte vann. Men det var kul endå! Längtar till nästa års utmaningar.

Ta ska vinna, vi ska ta dem, vi ska göra losers av dem!


Kottendagen idag. Taggad tjej här! Kameran följer med (digitalen, vågar ju inte ta med systemen ut i skogen hehe). Troll kanske tar den ? XD
Men i dag blir det i alla fall massa lekar och gåtor i skogen med hela Fria-gymnasiet. Vet inte riktigt vad som väntar men det är som en lära-känna-varann-dag. Ruuligt värre. Hörs i eftermiddag.

Skolfoto

Det här hade jag på skolfotot. Höll på att missa allt för att bussen kom 10 minuter försent. Fick fnatt på busstationen. Så enerverande! Men jag hann. Räknade minuterna vid varje hållplats och hade stenkoll på hur många minuter bussen hade åkt ikapp.
I alla fall.. Skolfotot gick bra och likaså dagen. Slutade 1 men var kvar och pluggade. Nu blir det mellis och ett Grey's Anatomyavsnitt! Lyxigt med lillördag såhär!

Dagens


Det här hade jag på mig idag, men nu sitter jag i danskläderna. Dags för ännu ett pass! Hoppas på lite skönt folk, och bra lärare. Men nu är det dags att springa. Hörs!

Nya världar hela tiden


För en vecka sedan visste jag knappt vad ett mikroskop var. I torsdags hade vi kemi i 3 timmar i streck. Bara då fick jag göra en rolig laboration (vi laborerade sällan i högstadiet) och kolla i mikroskop. Plötsligt fick jag se, med mina egna ögon, att växtcellen faktiskt är sådär kantig som den var på bilden i sjuans biologibok. Det var som en helt ny värld öppnade sig. Igår insåg jag att det finns på riktigt, då jag fick se det själv. Så häftigt! Vi fick också kolla på en blandning av torrt gräs och vatten, blandat.
"Å Frida kolla här, det kryper förbi värsta stora krypet!"
"Å får jag se, får jag se!"
Vi vart som små barn igen. Stannade till och med kvar efter lektionens slut för att kolla lite till på de äckliga (men så intressanta) toffeldjuren och hödjuren.
Just nu känns det som att jag skulle vilja se hela världen ur ett mikroskop!
Har du tittat i ett mikroskop någon gång? Vad fick du undersöka?

Massa roliga inställningar har de också! Men det gäller att inte vara för snabb. En balans mellan skärpa, ljus och bländare är inte helt lätt att hitta.

En av de sista..

sommarmorgonarna kanske. Den här veckan har de varit extra vackra. Att dra upp rullgardinen och vakna till av det här blir väl vem som helst glad av? Det gör hela morgonen. Nu är det dags att springa iväg till bussen. Ha en bra dag!
RSS 2.0