Blogginlägg om 10 år: En fullspäckad dag

Här nedan är en gissning på hur mitt liv ser ut om 10 år.

"Hej igen!

Idag hade jag min första provdag på Karolinska institutet. Själva resan dit gick bra men jag var ganska nervös samtidigt som jag såg framemot det. Och, om ni då undrar, så sprang jag som vanligt till busshållplatsen. MEN jag hann med bussen! Som vanligt.

 

Jag gick med de trevliga läkarna på intensivvårdsavdelningen. Jag mötte även min kompis Linnea från högskolan.

Det var fullt upp på avdelningen hela dagen, men det var roligt. Jag känner verkligen att jag har nytta av AT:n[1].

 

Trots att jag har suttit vid skolbänken i över 2 år nu så ställde jag snabbt in mig på arbete. Det var otroligt roligt att äntligen få komma ut i arbetslivet.

Eftersom att jag fortfarande inte är en färdigutbildad AT-läkare så har jag inte lika stora möjligheter på avdelningen som de andra läkarna. Dessutom så är jag ju bara provanställd, än så länge!

Jag hoppas på att jag kommer få allt mer ansvar i arbetet under de kommande två veckorna. Trots det så känns det ändå som att jag är påväg i rätt riktning.

Det verkar som att jag behövs på avdelningen. De är för få läkare.

 

Om jag får det här jobbet kommer det att innebära mycket dokumentation det kommande året.

Det kommer att vara tufft att jobba och samtidigt utbilda mig, men jag ska klara det!

Jag kommer knappt ha någon tid för min pojkvän och mina vänner. Det är synd.

Dessutom behöver jag och Alexander ett nytt boende, helst en villa i Vendelsö eller Huddinge. Vi kan inte leva i den mörka ettan längre.

Det är inte bara en villa vi vill ha. Idag bestämde vi oss slutligen för att skaffa katt när vi flyttar! Jag har verkligen saknat de där små nafsningarna i benen som min föredetta katt Moltas gav mig när han var hungrig.

Konstigt att man kan glädjas så mycket åt en som man egentligen inte har pratat med någon gång. Men Moltas och jag hade ju vårt egna språk – ”kissemauen, atofin!”-  (fin kisse, hans smeknamn). Nu tänker jag på mina gamla vänner som jämt och ständigt skrattade åt det. Minns ni att jag sa det?

 

Jag slutade jobbet vid fyratiden. Efter det hade jag en klassisk onsdagsfika med Marcela på det mysiga caféet i Handen. Vi babblade på i högsta fart och Marcela berättade om sin stressiga morgon.

När jag kom hem efter den långa fikan hade Alexander redan börjat med maten. Vi åt en oerhört god kyckling med ris och sötsursås.

Efter middagen klädde jag snabbt på mig danskläderna och sprang mot busshållplatsen. Dans är verkligen det perfekta sättet att avsluta en hektisk dag på. Nu ska jag gå och lägga mig, jag är dödstrött!

Vi hörs imorgon.

Kram Frida


Vem har sagt att sjukhus ska vara vita och sterila? Just nu håller vi på att inreda med tavlor, målar om väggar och dörrar och gör allt för att skapa en hemtrevlig miljö.


[1] AT är en utbildning på 3 år för att bli allmän läkare. Man går den efter högskolan. Efter AT:n kan man välja att specialisera sig inom ett område (ST). Om jag minns rätt är den utbildningen också 3 år."



Kommentarer
Julia :)

Sv: tack för tipset. Dock brukar jag inte ha problem med att sova.. bara att gå och lägga mig i sängen haha :D



Ja, jag har dock väldigt fullt upp :/ jobbar måndag, kör+piano tisdag, jobba onsdag, sticka+kör på torsdag och fira Natascha sen.. hahah XD uhhh :( men nu har jag inte min kalender här. Men typ söndag eller nåt? vi får höras!! 0709-76 03 63 :) vi måste ju kunna nå varandra annat än bloggen ;D

2011-01-20 @ 23:43:12
URL: http://juliacastlin.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0