London med min vän Emma


Tidigt i våras bokade jag och min vän Emma en resa till London. Veckan innan OS var det dags! Vi var fulla av förväntan båda två. Det var riktigt roligt att resa utan någon vuxen. Det gick förvånansvärt smidigt. Direkt när vi kom upp till gatan för att leta efter vårt hotell kom det fram en man och frågade om vi behövde hjälp. Det måste vara den bästa starten på resan.

Vi shoppade varje dag! Här är vi inne på Topshop och det var första kvällen. Vi var ute och njöt av modet enda till åtta på kvällen. Inne på Topshop fanns 3-4 våningar och var och en hade enskilda stilar. Mitt i allt låg ett café.

Klänningarna blåste inne i butiken.
Madame Tussauds är ett måste med alla vaxdockor.

Vissa var väldigt lika kändisarna, medan t.ex. Zac Efron var sig olik.

De visade hemska dödstekniker. Denna tillämpades på 1700-talet och bröt varje ben i offrets kropp!

Jeffrey Campbell-skorna var slående unika. Hur kan man gå utan klack?!
En kväll åt vi middag precis vid Tower Bridge, på restaurangen Dim T.
När vi satt där och njöt av middagen kom flera helikoptrar. Det var en övning inför OS-invigningen.

Emma köpte ett paraply med den brittiska flaggan på, det gick sönder vid första användningen haha! Väldigt komiskt. Efter restaurangbesöket gick vi längs Tower Bridge.

Otroligt goda cupcakes såldes mitt inne i Topshop

Vi var inne i en M&M butik, en av de fyra i världen. Det fanns till och med örhängen med M&M-märket. Butiken var 4 våningar. Vi fastnade vid lösviktsgodiset.
London är så pass stort så vi valde att köpa Oyster cards för att åka kommunalt.
Vi föredrog att åka buss istället för tunnelbana. Det är trevligare och den bästa platsen är högst upp, allra längst fram!
               Stämningen var trevlig i Hyde park. Folk cyklade, joggade eller låg och solade mitt i centrala London. Det var som en lugnare miljö. Perfekt när man var lite trött efter en heldag på stan.

Vi hade tur med vädret. Det regnade bara en gång, och det var kvällen vid Tower Bridge. Annars var det uppehåll och behagligt shoppingväder.

Vi blev jagade av en ekorre som var FÖR tam.

Emma innan 3D-filmen före London Eye. Ren glädje!

Vi åkte London Eye också.

När vi gick upp för trapporna vid tunnelbanan såg vi en fin byggnad. Väl uppe lockades våra ögon uppåt, och mitt framför oss stod Big Ben. Det var en riktig aha-upplevelse.

London är en väldigt fin stad. Emma och jag hann upptäcka det vi ville på endast 4 dagar och vi hade oerhört roligt! Det var intensivt, vi gick från vårt lilla hotellrum vid tio och kom hem omkring tio på kvällen.
Detta är en resa som jag inte kommer glömma. Hur vi irrar runt bland alla människor, edamamebönorna på Dim T som vi trodde vi skulle äta med skal... Efter en stunds tuggande kom vi fram till att man kanske skulle ta bort skalet hahaha!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0